Mandelbröd med mynta och lime

Mandelbröd med mynta och lime
Foto: TV4
Karin Laserow
Karin Laserow

Mandelbröd med mynta och lime

Av: Karin Laserow

Från: Hela Sverige bakar

8 ingredienser

Glutenfria mandelkakor med lime, mynta och kanderade violer.

Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • 1 limefrukt, skalet
  • ca 30 blad färsk mynta
  • grön hushållsfärg

Garnering

  • 100 g mörk choklad
  • 1 förp kanderade violer
  • färska myntablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Riv mandelmassan så fint det går. Vispa äggvitan luftig. Rör ner äggvitan successivt i mandelmassan och rör om så att det blir en jämn smet.
  3. Riv skalet från en lime och hacka bladen från myntan och rör ner i smeten. Färgsätt sedan smeten med grön karamellfärg. Spritsa ut smeten i valfri form på ett bakplåtspapper.
  4. Grädda i ca 7 minuter i mitten av ugnen
  5. Smält chokladen och doppa halva kakan i den. Dekorera med en kanderad viol samt ett myntablad.