Mandelbågar

Mandelbågar
Foto: TV4

Härligt spröda kakor med fin mandelsmak. Förvara dem i tät burk. Passar även att frysa, sikta i så fall på florsocker när du tar fram dem.

26 januari 2009
Visa mer
30

Du behöver

  • 0,75 dl sötmandel
  • 2-3 bittermandlar
  • 100 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • ca 2,25 dl vetemjöl
  • florsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Skålla och skala mandeln. Mal den fint eller kör den i mixer. Arbeta ihop mandel, smör, socker och mjöl.
  2. Rulla ut fingertjocka längder. Skär 5-6 cm långa bitar. Böj dem lätt och lägg dem på en plåt med bakpapper.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Sikta florsocker över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept