När den här pajen ska bakas är det mycket lätt om du har tillgång till en matberedare. Pajen kan serveras ljummen eller kall. Vispad grädde är gott till.
Sätt ugnen på 200 grader. Kör smör och mjöl i matberedare till en smulig massa. Häll ner sockret och mixa en kort stund, tillsätt äggula och vatten. Tryck ut degen i bottnen på en pajform med löstagbar botten, kyl i 30 minuter. Förgrädda bottnen i 10–15 minuter.
Hacka katrinplommonen och blötlägg dem i 5 cl Armagnac. Dela marsipanen i små bitar och lägg i matberedare. Häll i socker och smör, tillsätt mjölet, knäck äggen och tillsätt, ett i taget. Blanda noga.
Bre 2 msk av sylten i pajskalet, bred fyllningen över sylten och lägg katrinplommon och vätskan över fyllningen. Grädda i 30–35 minuter tills pajen får en gyllene färg. Låt svalna. Värm upp resterande sylt och armagnac och koka ihop till en sirap. Bred över pajen.