Mandel- och nöttårta

Mandel- och nöttårta
Foto: TV4

I det här tunna pajskalet gömmer sig en välsmakande fyllning av mandel och nötter. Servera den som dessert eller som kaka till kaffet.

11 juni 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 175 g smör
  • 1 äggula
  • 1 msk vatten
  • 200 g nötter och mandlar
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • florsocker att dekorera med

Gör så här

  1. Hacka samman smör och mjöl till pajdegen, det går också bra att köra pajdegen i matberedare. Arbeta in äggulan och vattnet. Låt degen vila 1 timme i kylskåp.
  2. Sätt ugnen på 200°. Rosta mandlar och nötter i torr stekpanna och hacka dem sedan. Kavla ut degen i två rundlar, en till pajdegsbotten och en till lock.
  3. Rör samman iägg, nötter och socker till fyllningen. Lägg bottenbiten av pajdegen i en pajform med löstagbar botten, fyll med mandelnötfyllning och täck med locket , nyp ihop kanterna ordentligt. Grädda i 30 minuter. Pudra över florsocker när kakan kallnat.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept