Mandel- och körsbärsgrottor

Mandel- och körsbärsgrottor
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
My Sundberg
My Sundberg

Mandel- och körsbärsgrottor

11 ingredienser

30 m

Marmorerade mandelgrottor fyllda med vaniljdoftande körsbärssylt.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

Körsbärssylt

  • 150 g körsbär
  • 0,5 vaniljstång
  • 2 msk syltsocker

Mandelkakor

  • 100 g smör
  • 75 g florsocker
  • 130 g vetemjöl
  • 50 g mandelmjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 msk rödbetspulver

Gör så här

Körsbärssylt

  1. Mixa 150 g urkärnade körsbär och koka sedan i en kastrull med frön från vaniljstång och syltsocker. Låt reducera några minuter tills den tjocknat.

Mandelkakor

  1. Mixa kallt smör och florsocker smidigt, rör därefter i mjöl, mandelmjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker.
  2. Dela degen i två och blanda i rödbetspulvret i den ena. Blanda sedan de båda degarna slarvigt så att degen blir marmorerad.
  3. Rulla ut till kulor och tryck ned lillfingret i var kula, lägg i en liten pappform och klicka i körsbärssylten.
  4. Grädda tills spröda och lätt färgade undertill, ca 10 min i 200 grader.