Mandarinsorbet

Mandarinsorbet
Foto: TV4

Den perfekta desserten efter en middag. Mandariner är som bäst vintertid, men de kan ersättas med satsumas eller klementiner. Du som har glassmaskin kan köra sorbetgrunden i den.

22 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 15 mogna mandariner
  • 1 lime
  • 2,5 dl vit sirap eller socker
  • 3 gelatinblad

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Pressa mandariner och lime och vispa ihop den färskpressade juicen med sirapen. Ta 3 dl av blandningen och värm i en kastrull. (Om du använder socker i stället för sirap, smält sockret tillsammans med 3 dl juice.) Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma vätskan. Slå den varma sorbetgrunden i den kalla och kyl sedan blandningen.
  2. Häll blandningen i en plastbunke med lock, ställ den i frysen i 4–6 timmar och låt den frysa helt.
  3. Stjälp upp den frysta massan på en skärbräda och dela den i bitar. Kör bitarna, några i taget, i matberedare till sorbetkonsistens. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept