Kalkon Stroganoff

ca 30 m
4
Kalkonstroganoff
Foto: TV4
ca 30 m
4

Du behöver

  • 1 falukorv, gärna av kalkon
  • 2 chorizo
  • 1 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl standardmjölk
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk hackad persilja

Örtris

  • 4 port ris
  • 1 dl blandade hackade örter

Picklad rödlök

  • 2 rödlökar
  • 1 dl ättika 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Stroganoff
    Dela korvarna i stavar, bryn dem i smör och olivolja. Tillsätt riven vitlök, tomatpuré, cayennepeppar och låt det fräsa någon minut.
  2. Häll ner crème fraîche, mjölk och senap och låt koka ihop. Precis innan servering vänder du ner persiljan.
  3. Ris
    Koka riset enligt förpackningen, blanda vid servering ner örter.
  4. Picklad rödlök
    I en kastrull värmer du alla ingredienser utom löken tills sockret löst sig, det behöver inte bli särskilt varmt.
  5. Skär löken tunt eller hyvla den på en mandolin och lägg i en skål eller burk. Häll över lagen och låt det stå i minst 10 minuter.
  6. Servera din Korv stroganoff med riset och en generös hög picklad rödlök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept