Sprödbakad torsk med panko

Sprödbakad torsk med panko
Foto: Ingvar Eriksson
Sprödbakad torsk med citron, vitlök och avokadosallad. Asiatiskt pankoströbröd är verkligen värt att leta efter, det blir en helt annan sak än med vanligt ströbröd. Blir det något över när du stekt din fisk så spar det och strö det på köttet eller grönsakerna dagen efter. Receptet kommer från kokboken Måndag-torsdag : riktig mat för familjen.
Pankoströbröd är asiatiskt ströbröd som du kan hitta i välsorterade matvarubutiker.
Kolla in alla recept och läs mer om Måndag-torsdag : riktig mat för familjen
17 januari 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 filéer torsk (à 150 g)
  • 2 dl pankoströbröd
  • rapsolja till stekning
  • 1 vitlöksklyfta, finriven eller pressad
  • 1 citron, finrivet skal
  • kvistar timjan, hackade
  • salt, efter smak
  • svartpeppar, efter smak

Avokadosallad

  • 0,5 rödlök, skalad och finhackad
  • 2 avokado, skurna i mindre bitar
  • 1 tomat, skuren i mindre bitar
  • 0,5 röd chili, finhackad
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 dl kalamataoliver med kärna
  • 1 msk kapris i lag
  • 3 msk olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • lite hackad persilja
  • salt, efter smak
  • svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Stek ströbrödet i olja tills det börjar blir gyllenbrunt.
  2. Blanda med vitlök, citronskal och timjan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Krydda fisken med salt och peppar och baka i ugn på 100 grader ca 20 minuter tills fisken precis är färdig.
  4. Strö över rikligt med ströbrödsblandning.
  5. Blanda alla ingredienser till salladen och smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept