Rulltårta

Rulltårta
Foto: Ingvar Eriksson

Du behöver

Rulltårta

  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker, ca
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver

Lemon curd

  • 2 st citroner
  • 2 st äggulor
  • 1 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g smör, tärnat

Tillbehör

  • 2 dl vispgrädde, lätt vispad
  • färska hallon

Gör så här

  1. Rulltårta
    Vispa ägg och 1 1/2 dl socker vitt och pösigt med elvisp.
  2. Sikta ner de torra ingredienserna i smeten genom en finmaskig sil och blanda försiktigt.
  3. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn på 250 grader, 5–7 minuter.
  4. Strö på rikligt med strösocker och vänd uppochner på ett nytt bakplåtspapper.
  5. Låt svalna.
  6. Lemon curd
    Tvätta citronerna i varmt vatten och torka.
  7. Riv skalen och pressa saften.
  8. Vispa äggulor, ägg och socker lätt i en tjockbottnad kastrull.
  9. Tillsätt citronskal och -saft och vispa över värme tills smeten början tjockna till en kräm.
  10. Ta bort från värmen. Vispa ner smöret i krämen.
  11. Sila genom finmaskig sil. Låt svalna i kyl.
  12. Rulltårta
    Bred på lemon curd på rulltårtan, ett lager grädde och hallon.
  13. Rulla ihop och skär i skivor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept