Mamsells julskinka

Mamsells julskinka
Foto: TV4

Mamsell gillade kryddstark skinka. Svålen skärs bort från den råa skinkan. Skinkan drar åt sig rejält av alla kryddorna då den bakas i alfolie i ugnen.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 3-4 kg julskinka
  • 1 msk stött kryddpeppar
  • 0,5 msk stötta korianderkorn
  • 1 msk salvia
  • 4 lagerblad, smulade
  • 0,5 msk malda pomeransskal
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Spola av skinkan, ta bort nätet och skär av svålen.
  2. Blanda peppar, koriander, salvia och lagerblad och klappa fast kryddorna över skinkan. Sikta pomerans över genom en sil.
  3. Svep in skinkan i aluminiumfolie, stick in en köttermometer. Lägg skinkan på galler över en långpanna och sätt in den i nedre delen av ugnen.
  4. Skinkan är klar vid 70-75°. Ta bort folien och låt skinkan kallna på gallret.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept