Mammas rabarberpaj

30 m
4
Mammas rabarberpaj
Foto: TV4

Enkel paj fylld med rabarber. Servera med vaniljglass och färska hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

10 september 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

Deg

  • 175 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 6 stjälkar rabarber
  • 3 msk socker
  • 0,5 msk potatismjöl

Servering

  • vaniljglass
  • hallon

Gör så här

  1. Smält smöret och häll över de torra ingredienserna. Blanda ihop och tryck ut smeten i pajformen.
  2. Skiva rabarbern i bitar och lägg i pajformen, strö över 3 msk socker och 0,5 msk potatismjöl.
  3. Grädda i 175 grader varm ugn, ca 30 min. Serveras med vaniljglass till.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept