Mammas pepparkaksbakelse

ca 45 m
Mammas pepparkaksbakelse
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Mjuk pepparkaka med lingon, kolasås och vit chokladfrosting.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

5 november 2015
Visa mer
ca 45 m

Du behöver

Mjuk pepparkakebakelse

  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 112 g farinsocker (1,5 dl)
  • 1 ägg
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1 tsk malen kanel
  • 0,7 tsk bakpulver
  • 90 g mjöl (1,5 dl)
  • 50 g filmjölk (0,5 dl)
  • 0,7 dl frysta lingon
  • 4,5 g mjöl (0,5 msk)

Vit chokladfrosting

  • 70 g vit choklad
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 100 g färskost
  • 160 g florsocker (2,5 dl)

Gör så här

  1. Mjuk pepparkaksbakelse
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och mjöla lätt sex muffinsformar.
  3. Vispa smör och farinsocker poröst, vispa sedan ner ägg och vispa det fluffigt.
  4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner, sedan filen och till sist lingonen som blandats med 0,5 msk mjöl.
  5. Fyll formarna till 3/4-delar och grädda mitt i ugnen cirka 15-20 minuter tills de fått lite färg.
  6. Ta muffinsen ur formen och låt svalna på galler.
  7. Vit chokladfrosting
    Hacka chokladen och smält den över vattenbad.
  8. Vispa smör riktigt fluffigt, blanda i choklad, färskost och florsocker. Vispa allt fluffigt ihop.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept