Mammas chokladbiskvier

ca 1 h
Mammas chokladbiskvier
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
ca 1 h

Du behöver

Botten

  • 50 g hasselnötter
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 45 g socker (0,5 dl)
  • 1 äggvita

Fyllning

  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 60 g florsocker (1 dl)
  • 2 äggulor
  • 1,2 msk kakao
  • 1-2 msk whisky

Sockerflarn

  • 30 g socker (0,5 dl)
  • 3 msk hasselnötter hackade
  • flingsalt

Tempererad choklad

  • 100 g 55 %-ig mörk choklad, hackad

Gör så här

  1. Botten
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  3. Mixa nötterna i en matberedare, tillsätt socker och kardemumma.
  4. Vispa vitan hårt och vänd försiktigt ner nötblandningen.
  5. Klicka ut sex små bottnar och grädda mitt i ugnen cirka 8-10 minuter.
  6. Fyllning
    Vispa smör och florsocker fluffigt. Blanda i äggulorna, kakaon och whiskyn.
  7. Sockerflarn
    Smält socker och fördela det på ett bakplåtspapper, strö över hackade hasselnötter och lite flingsalt.
  8. Tempererad choklad
    Hacka chokladen.
  9. Smält 1/3 av chokladen över ett vattenbad i en emaljskål till 48 grader.
  10. Ta från vattenbadet och blanda i resten av chokladen. Blanda väl till chokladen har en temperatur av 27 grader.
  11. Fördela fyllningen på botten av biskvierna med en kniv. Doppa i chokladen och sätt på en gång ett sockerflarn på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept