Mamma Traudes rödkål

ca 30 m
Mamma Traudes rödkål
Foto: August Sandström & Mikael Göransson

Julbordsklassikern rödkål som du nog aldrig smakat den med en aning citrus, kanel, kalvbuljong och svartvinbär.

17 december 2015
Visa mer
ca 30 m

Du behöver

  • 1 rödlök
  • 1 rödkålshuvud
  • rapsolja
  • 1 apelsin, 6 msk zest (rivet skal)
  • 2 tärningar kalvbuljong, ekologisk
  • 8 msk ättika
  • 6 msk honung
  • kanel
  • 1 dl svart vinbärssaft ekologisk
  • salt och peppar
  • lagerblad
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Skala och dela rödlöken, skär den tunt.
  2. Hyvla rödkålen med en osthyvel, eller skär den tunt med en kniv.
  3. Hetta upp rapsolja i en stor kastrull och sautera löken utan att den får färg. Tillsätt kålen och sautera tills den börjar mjukna.
  4. Riv skalet av en apelsin över kålen och tillsätt saften, buljong, ättika, lagerblad, honung och kanel.
  5. Koka mjukt ca 15 minuter. Vid behov späd med mera vatten. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept