Viltköttbullar

Du behöver

  • 700 g viltfärs älg, ren eller rådjur
  • 1 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl ströbröd
  • 2 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 krm nymald kryddpeppar
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 krm finhackad rosmarin
  • 1 st liten finhackad gul lök
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Blanda ströbröd med 1 dl grädde och låt svälla 5 minuter. Bryn den hackade löken i lite smör och låt den svalna.
  2. Tillsätt ägg, kryddor och den brynta löken i ströbrödsblandningen. Blanda ned färsen och rör den smidig.
  3. Rulla små köttbullar och lägg dem på ett vattensköljt fat och ställ i kylen för att vila 15-20 minuter.
  4. Bryn köttbullarna i smör tills de får en jämn fin brun färg. Lägg över bullarna i en gryta. Stek köttbullarna klar i ugnen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept