Skogssvampsrisotto

35 min
2
Från Nyhetsmorgon

En enkel och billig maträtt som är riktigt saftig. Hemligheten med risotto är att låta riset ta god tid på sig och att ständigt röra så att det inte blir ett bränt lager i botten.

15 november 2007
Visa mer
35 min
2

Du behöver

  • 400 g blandade svampar, till exempel Karl-Johan och kantareller
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st liten gul lök
  • 150 g avorioris
  • 5 dl svampbuljong
  • 1 msk smör eller margarin
  • 75 g parmesanost

Gör så här

  1. Putsa och skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs i stekpanna med olja och krydda med salt och peppar. Smält matfettet i en annan stekpanna och fräs den hackade löken tills den är genomskinlig och doftar sött.
  2. Lägg ner riset i löken och rör om så att varje riskorn får en hinna av fett. Häll på buljong så att den knappt täcker. Koka upp och låt allt sjuda försiktigt. Rör ofta tills riset har sugit upp nästan all buljong.
  3. Klicka ner smöret, osten och svampen. Rör om försiktigt. Servera omedelbart och riv parmesanost över.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept