Lasagne med tomat och fetaost

50 min
6
Från Nyhetsmorgon

Den här lasagnen är fullproppad med nyttiga grönsaker som får sällskap av en läcker tomatsås och en god, krämig fetaoströra

3 december 2007
Visa mer
50 min
6

Du behöver

  • 2 burkar hela tomater
  • 2 st blekselleristånd
  • 2 st små morötter
  • 1 st späd palsternacka
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor (finhackade)
  • 1 st peperoncini alt annan chilifrukt
  • 0,5 dl svarta oliver
  • 1 dl fetaost
  • 1 dl färskost
  • 6 st lasagneplattor
  • salt
  • socker
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll tomaterna i en tjockbottnad kastrull.
  2. Skala, skölj och skär alla grönsaker i centimeterstora tärningar.
  3. Lägg vitlöken och grönsakerna i kastrullen med tomaterna och smula chilin över. Lägg på ett lock och låt såsen sakta puttra. Smaka av med salt och en nypa socker, rör ned oliver och grovt rivna basilikablad.
  4. Fetafärskost: Mixa eller mosa samman fetaost och färskost.
  5. Lägg ett tunt lager tomatsås i en smord ugnsfast form, lägg lasagneplattor över och bred ett tunt lager fetafärskost över.
  6. Lägg ett nytt lager med tomatsås, lasagneplattor, färskost osv. Avsluta med fetafärskost på toppen.
  7. Baka i 200° i 20-30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept