Lammrostbiff med gremolata

Du behöver

  • 600 g lammrostbiff
  • salt och peppar
  • 2 msk olivolja

Gremolata

  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 msk hackat citronskal
  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 120 grader.
  2. Blanda ingredienserna till gremolatan.
  3. Putsa rent köttet från eventuella hinnor och senor, men låt gärna en liten bit fettkant vara kvar.
  4. Salta, peppra och bryn lammets köttsidor i olivolja i en stekpanna.
  5. Lägg lammet i en ugnsfast form och låt det steka färdigt i ugnen, gärna med en stektermometer. Lammet är färdigt vid 55-57 grader, eller efter cirka 15 minuter.
  6. Pensla på gremolatan och låt vila i minst 15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept