Äppelciderbrässerad fransyska

Från Nyhetsmorgon

Äppelciderbrässerad fransyska, en perfekt rätt för höstkvällar.

7 oktober 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g hel fransyska
  • 2 st morötter
  • 2 st gula lökar
  • 1 st palsternacka
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 6 dl äppelmust
  • 2 st lagerblad
  • 2 st rosmarinkvistar
  • 1 msk maizena
  • 1 dl crème fraiche
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar från kvarnen, efter smak

Gör så här

  1. Bryn köttet, salta och peppra och lägg det i en stor gryta.
  2. Skala rotfrukterna och skär dem i 3 cm stora bitar.
  3. Fräs rotfrukterna, salta och peppra och lägg dem i grytan.
  4. Häll på vätskan och koka köttet ca 10 minuter, skumma av.
  5. Skala löken och skär i klyftor.
  6. Lägg dem i grytan och tillsätt lagerblad och rosmarin.
  7. Koka upp och sjud grytan i ca 5 minuter.
  8. Sjud sakta under lock i ca 1-1.5 timme till en innertemperatur av 68 grader eller stek i 180 grader ugn till en innertemperatur av 68 grader.
  9. Rör ut maizena eller vetemjöl i lite kallt vatten till en redning och rör ner i grytan, koka upp.
  10. Sjud ytterligare några minuter om du har använt vetemjöl.
  11. Lyft upp köttet och skiva i tunna skivor.
  12. Montera ned crème fraiche straxt innan servering, i såsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept