Myntakryddad grönärtsoppa

Från Nyhetsmorgon

En härlig ärtsoppa på gröna ärtor som har en smak av mynta.

17 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 ask Gröna ärtor (frysta) 250 g
  • 1 l vegetarisk buljong
  • 1 st gul lök
  • 0,5 st blomkålshuvud
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 kvist mynta
  • 1 dl lagrad svecia, riven (Eventuellt)
  • 3 msk rapsolja (av god kvalitet)
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk rapsolja (av god kvalitet)

Gör så här

  1. Skala och skiva gul lök, blomkål och vitlök.
  2. Fräs i olja utan att det tar färg.
  3. Slå på buljong och låt koka i 5 min.
  4. Häll i ärtor och mynta, låt sjuda ytterligare 4 min.
  5. Mixa slät med stavmixer, smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  6. Servera soppan och rippla över olja och strö över riven ost.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept