Soppa med skalade mungböner

4

Du behöver

  • 4 dl linser, skalade gula mungbönor
  • 1 l vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
  • 2 st salladslökar, fint skurna
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • salt
  • färsk koriander eller mald koriander och mald kummin
  • pappadum (tunna bröd av linsmjöl)

Chai:

  • Earl grey te
  • 0,5 l vatten
  • 4 dl mjölk
  • 0,5 tsk anis
  • 6 st gröna kardemummakapslar
  • 2 st kanelstänger

Gör så här

  1. Tvätta linserna i kallt vatten. Koka upp linserna med tomatpuré, vitlök, curry och gurkmeja tills linserna är mjuka. Smaka av med salt. Garnera med finhackad salladslök, färsk koriander eller mald koriander
  2. Och mald kummin.
  3. Pappadum: Sätt ugnen på 250 grader. Lägg in pappadum i ugnen tills det bildas bubblor på ovansidan, det tar ca 2 min. Vänd och grädda tills andra sidan får fin färg. Ta ut och servera som tilltugg till soppan.
  4. Chai: Koka upp vatten och te. När det är lagom starkt, häll i mjölk och kryddor. Koka upp på nytt ca 5-10 min. Sila av tebladen. Varje person häller i den mängd socker som önskas i sin egen temugg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept