Rödbetssoppa med kummintoast

4

Du behöver

  • 4 st rödbetor
  • 1 st potatis
  • 1 st gul lök
  • 1 bit rotselleri, ca 150 g
  • 1 klyfta vitkål, ca 100 g
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 krm kajennpeppar
  • 1 tsk kummin
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 st lagerblad
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten+buljongtärningar)
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 2 msk yoghurt
  • finklippt persilja
  • Toast:
  • 50 g riven kryddost, med kumminsmak
  • 1 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 4 st vita brödskivor
  • 1 msk smör eller margarin

Gör så här

  1. Skala, ansa, skölj och strimla alla grönsaker fint. Fräs grönsaker och kryddor i matfett i en gryta. Häll på buljong, vinäger och smaka av med salt och peppar. Låt koka tills grönsakerna är mjuka, ca 15 min.
  2. Toast: Blanda ost, ägg och mjölk. Vänd brödskivorna i blandningen och låt dem suga upp vätskan och fördela med en gaffel den rivna osten över bröden. Stek dem gyllenbruna i matfett.
  3. Servera toastskivorna med soppan i rymliga skålar med en klick yoghurt och finklippt persilja på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept