Endive med apelsin och dragon i lerkruka

2

Du behöver

  • 3 st medelstora potatisar
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,25 st purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 2 st stora endiver
  • salt och peppar
  • 3 msk flytande honung
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 kvist färsk dragon eller 0,5 tsk torkad
  • 2 st apelsiner
  • salt och peppar

Krassekeso:

  • 1 dl keso
  • 1 ask smörgåskrasse, finklippt
  • 1 tsk curry
  • salt

Gör så här

  1. Blötlägg en liten lergryta. Skala och strimla potatisen. Skala och klyfta gul lök och vitlök. Skölj, ansa och skiva purjolöken. Pensla botten på grytan med olja. Lägg grönsakerna i grytan. Dela endiverna på längden och lägg dem ovanpå grönsakerna. Salta och peppra.
  2. Blanda honung, vinäger, finhackade blad från 1 dragonkvist och rivet skal av 1 apelsin. Skala och filea apelsinerna och vänd ner i honungsmarinaden. Smaksätt med salt och peppar. Lägg apelsinfiléerna och marinaden i grytan och lägg på locket. Ställ in grytan i kall ugn. Sätt ugnen på 200° och tillaga grytan ca 40 min.
  3. Blanda under tiden ingredienserna till krassekeson och smaka av med salt. Servera grytan med krassekeson.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept