Liten gryta med chorizo, pilgrimsmussla och blåmusslor

Liten gryta med chorizo, pilgrimsmussla och blåmusslor
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

En lyxig liten gryta med musslor och heta korvar.

Kontrollera att musslorna är väl slutna innan du kokar dem. Ser en öppen ut – knäpp på den - drar den ihop sig är den levande och ok. Efter kokning kontrollera att alla musslorna nu är öppna. Är någon fortfarande stängd så kasta den direkt.

Bengt Frithiofssons vintips: Moule - Hengst Grand Cru Pinot gris, artnr. 95792.

15 februari 2010
Visa mer

Du behöver

  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 st liten chorizo, tärnad
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 1 knippe bladpersilja
  • 0,5 tsk vitpepparkorn
  • 2 dl grädde
  • 4 st pilgrimsmusslor
  • 2 st små chorizokorvar (med hetta)
  • bladpersilja, plockad

Gör så här

  1. Borsta eller skrapa musslorna rena, drag bort skägget och skölj dem väl.
  2. Fräs löken och korven i oljan.
  3. Tillsätt vin, persilja och vitpeppar.
  4. Låt koka upp och lägg därefter i musslorna.
  5. Koka dem på stark värme under lock tills skalen öppnat sig, ca 5 minuter.
  6. Lyft upp musslorna med hålslev.
  7. Sila av musselspadet och låt det koka ett par minuter till och tillsätt sedan grädden.
  8. Smaka av med salt.
  9. Låt sjuda 1-2 min och lägg sedan i musslorna igen och rör om försiktigt.
  10. Fräs korvarna och pilgrimsmusslan var för sig och toppa i grytan.
  11. Servera musslorna med nybakt bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept