Fiskgryta med saffran

25 min
4
Från Nyhetsmorgon

Fiskgryta är perfekt som bjudmat! Toppa med krämig yoghurt och servera med ett gott bröd.

3 december 2007
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 250 g laxfilé
  • 250 g torsk
  • 100 g skalade räkor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st silverlökar
  • 0,5 st fänkålsstånd
  • 0,5 st röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 1 l vatten
  • 3 msk vitt vin
  • 2 st lagerblad
  • 10 st små potatisar
  • 1 burk konserverade tomater
  • salt
  • 1,5 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 st citron
  • 1 dl persilja
  • 1 tsk mynta

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär fänkålen grovt och strimla chilin. Fräs dessa mjuka utan att de tar färg i en rymlig kastrull.
  2. Tillsätt stött saffran och paprikapulver. Häll i vatten, lagerblad, lite vitt vin samt tomaterna.
  3. Dela potatisen i bitar och tillsätt dessa. Koka cirka 10-12 minuter.
  4. Skär fisken i bitar och vänd ned i grytan. Lägg på ett lock och låt sjuda cirka 8 minuter.
  5. Blanda samman yoghurt med rivet skal av citron, hackad persilja och mynta. Smaka av med salt och peppar. Vänd ned räkorna precis innan grytan serveras.
  6. Toppa med yoghurten. Servera gärna med ett gott och mustigt bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept