Grönärtsoppa

15 min
4
Grönärtsoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
15 min
4

Du behöver

  • 600 g frysta gröna ärtor, petit pois
  • 1 msk olivolja
  • 10 g smör
  • 1 finhackad lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 l grönsaksbuljong
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk hackad mynta
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 2 msk extra virgine olivolja

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja och smör i en tjockbottnad kastrull.
  2. Fräs löken sakta i matfettet tills den blir transparent.
  3. Slå på grönsaksbuljongen och låt det koka upp. Stjälp i ärtorna och ge det ett uppkok, låt sedan koka i 3 minuter.
  4. Strö över hälften av myntan, mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera i skålar eller djupa tallrikar. Toppa med en hög parmesan och ringla olivolja runt. Avsluta med att strö lite mynta överst.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept