Rågad ren

4

Du behöver

Rencrème:

  • 100 g rökt renstek, skuren i småbitar
  • 1 tsk pepparrot, färskriven
  • 3 dl crème fraiche
  • några gräslöksstrån, hackade + några till dekoration
  • 1 st liten späd purjolök, skuren i tunna skivor
  • 1 tsk smör
  • 1 nypa salt
  • Rågbröd:
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk olivolja
  • 1 nypa salt

Gör så här

  1. Rencrème: Blanda renstek, pepparrot, crème fraiche och gräslök i matberedare och kör till fast konsistens. Ställ kallt. Hetta upp purjolöken i 1 msk vatten, smöret och saltet. Låt den bli mjuk.
  2. Rågbröd: Rör ihop ingredienserna och klappa ut till 4 tunna kakor. Stek dem i het teflonpanna.
  3. Vid serveringen, forma rencrèmen till portionsstora ägg, lägg ett rågbröd vid kanten och dekorera med några gräslöksstrån.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept