Couscoussallad med rostad majs och cashewnötter

4

Du behöver

  • 3 st vitlöksklyftor
  • 5 hela majskolvar, färska, frysta eller konserverade
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl rostade cashewnötter
  • 100 g torkade aprikoser
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk gurkmeja
  • 4 dl couscous
  • 0,5 dl strimlad bladpersilja och mynta
  • 1 st citron
  • 1 st peperoncini

Gör så här

  1. Skala och skiva vitlöken. Skär av majskornen från 3 kolvar. Hetta upp olja i en tjockbottnad panna och rosta vitlök och majskorn tills en nötaktig doft sprider sig. Salta och peppra och smula peperoncini över.
  2. Krossa nötterna lätt med undersidan av en kastrull, strimla aprikoserna.
  3. Koka upp buljongen med gurkmeja och slå den kokande över couscousen. Låt couscousen svälla och absorbera vätskan.
  4. Dela de två kvarvarande majskolvarna, först på mitten och sedan på längden. Grilla på grillen eller i grillpanna.
  5. Blanda samman majskorn, nötter och aprikoser med couscousen, smaka av med salt och peppar. Pressa citronsaft över och vänd ned persilja- och myntablandningen.
  6. Lägg upp i 4 skålar, toppa med de grillade halvorna, bred lite smör på dem och strö lite gott salt på.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept