Restmat på spagetti och potatis

2

Du behöver

Spagettirätt:

  • 3 msk olja med neutral smak
  • 1 l färdigkokt spagetti, al dente
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk finhackad ingefära
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 msk bruna senapsfrön
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 0,5 dl frysta ärtor
  • 0,5 dl färsk grovhackad koriander

Tikkia (potatisplättar):

  • 6 st kokta skalade potatisar
  • 1 st äggula
  • 1 tsk hackad grön chili
  • 0,5 msk mald koriander
  • 0,5 msk mald spiskummin
  • 0,5 dl finhackad färsk koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 msk hel spiskummin
  • 2 msk ströbröd
  • matolja att steka i

Mintyoghurt:

  • 1 dl naturell yoghurt, 3%
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk cayennepeppar

Gör så här

  1. Spagettirätt: Värm oljan. Poppa senapsfröna under lock tills poppandet avtar.
  2. Stek ingefära och hel spiskummin med senapsfröna någon minut.
  3. Lägg i tomatpuré, kryddor, lite vatten och de frysta ärtorna. Låt puttra en minut.
  4. Vänd ned spagettin. Stek tills spagettin fått färg och blivit varm.
  5. Garnera med färsk hackad koriander.
  6. Potatisplättar: Mosa potatisen grovt med en trägaffel.
  7. Blanda i alla kryddor, ägg och ströbröd tills du har fått en fast konsistens.
  8. Smaka av och häll eventuellt i mer kryddor.
  9. Forma till biffar och stek på båda sidorna i olja tills de är gyllenbruna alt
  10. Grädda i ugnen, 200° i 10-15 min.
  11. Blanda ihop mintyoghurten och servera till potatisplättarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept