Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Kurser
Trädgård
Sök
visa meny för konto
Juliga Köttbullar
Juliga Köttbullar
10
Spara
Av:
Malin Söderström
Från:
Nyhetsmorgon
11
ingredienser
Receptet ger ca 100 små köttbullar.
Brunch
Buffémat
Köttbullar, Kökets bästa recept
Ingredienser
1 gul lök
ansjovis, liten burk
600 g nötfärs
400 g fläskfärs (eller kalvfärs)
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
3 ägg
1 tsk malen nejlika
1 tsk malen kryddpeppar
1 tsk svartpeppar, fint stött
1 msk salt
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Finhacka löken och fräs den mjuk i smör, låt ansjovisen smälta i löken, låt svalna.
Blötlägg ströbrödet i mjölken, knäck ned äggen och blanda ned kryddorna och resterande ingredienser.
Blanda samman med färsen.
Rulla till små bollar (ger ca 100 små köttbullar) och stek i olja och smör.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut