Rosmarinpotatis

Från Nyhetsmorgon

Färskpotatis med rosmarin och vitlök. Passar till det mesta, brunchen, buffébordet eller varför inte till det grillade köttet.

Receptet är beräknat till 6-8 pers på buffé.

Se Malin Söderströms

vårbrunch i Nyhetsmorgon

.

14 april 2010
Visa mer

Du behöver

  • 1 kg färskpotatis, ca
  • 1 st citron
  • 3-4 kvistar färsk rosmarin
  • 3 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • smör
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Tvätta potatisen.
  2. Koka den med skalet på tills den nätt och jämnt är klar.
  3. Tryck till potatisen lite så att skalet spricker.
  4. Tvätta citronen och skala tunt med potatisskalare.
  5. Stöt citronskalet i en mortel tillsammans med rosmarinkvistar och vitlöksklyftor och någon droppe olja tills det blir som en smetig pasta.
  6. Hetta upp olivolja och lite smör i en stekpanna.
  7. Rör ner kryddpastan och stek potatisen (som fortfarande ska vara varm) tills den blir härligt krispig och frasig i kanterna.
  8. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept