Jordärtskocksroyal

Du behöver

  • 2 st mellanstora jordärtskockor
  • 1 st liten schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 2,5 dl grädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 5 st äggulor
  • salt och vitpeppar från kvarn
  • Lite topping ex späd sallad, rostade frön eller annat gott

Gör så här

  1. Skala jordärtskockorna och skär i små bitar.
  2. Hacka löken och fräs kort både lök och jordärtskockor i smör. Slå på gräddmjölken och låt puttra tills grönsakerna är helt mjuka. Mixa slät och låt svalna en stund.
  3. Vispa i äggulorna, smaka av med salt och peppar.
  4. Sila av gräddmjölken och slå den i en plastfilmsklädd liten limpform eller i portionsformar.
  5. Sätt ugnen på 100 grader. Baka av i vattenbad i cirka 30 minuter. Titta om stanningen är färdig genom att försiktigt skaka lite på formen. Låt svalna.
  6. Toppa royalen med späd sallad, rostade frön och smulor. Även skaldjur, rökt kött eller rom passar utmärkt som topping.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept