Söderströmming

Du behöver

  • 500 g strömmingsflundror, pinfärsk
  • 4 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 dl rapslja, kallpressad
  • 1 dl olivolja
  • 1 st rödchili
  • 1 dl hackad bladpersilja

Gör så här

  1. Dra skinnet från strömmingen. Varva i ett kärl med kanter strömming och vinäger blandat med salt. Låt stå i kylen i ca 5 timmar, strömmingen är klar när köttet är vit igenom. Häll av vinägern och låt rinna av. Lägg på en kökshandduk så att överflödig vätska sugs upp.
  2. Varva strömmingsfiléer, olja, fint hackad rödchili och hackad persilja. Se till att strömmingen är täckt med ett tunt lager olja.
  3. Täck med plastfilm och ställ kallt i minst 2 timmar. Låt strömmingen stå framme en stund innan den serveras så att den får rumstemperatur.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept