Laxceviche

Du behöver

  • 400 g laxfile, (färsk och fryst i två dygn)
  • 2 st blodgrape
  • 2 st lime
  • 3 msk olivolja
  • 1 st grön chili
  • 0,5 st rödlök
  • 0,33 st spänstig gurka
  • 1 knippe knippe koriander

Gör så här

  1. Skär loss laxfilén från skinnet och skär den i sockerbitsstora bitar. Lägg i en bunke.
  2. Skär skalet av blodgrapen med en vass kniv så att allt det vita följer med. Skär ut hinnfria klyftor, "filéer" ur grapen. Håll till över en skål, så att saften tas till vara. Pressa ur all saft som är kvar när alla klyftorna har skurits ut. Lägg klyftorna i en skål så länge.
  3. Blanda saften av blodgrapen med det rivna skalet av 1 lime och saften från limefrukterna och olivoljan.
  4. Finhacka lök och chili och lägg i marinaden, lått ligga minst 5 minuter. Smaka av marinaden med salt och ev peppar.
  5. Häll marinaden över laxen. Vänd försiktigt samman lax med blodgrape och tärnad gurka. Servera kyld överströdd med nyskuren koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept