Havtornsströmming

Du behöver

  • 600 g strömmingsfiléer
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit, 12%
  • 1 msk salt

Lag:

  • 1,5 dl havtorn
  • 2 dl strösocker
  • 0,66 dl ättika
  • 3 dl vatten
  • 5 st kardemumma kapslar, grön
  • 3 st lagerblad
  • 5 st kryddpepparkorn

Gör så här

  1. Dra av skinnet på strömmingsfiléerna.
  2. Blanda alla ingredienserna till lagen, lägg i strömmingen och låt den stå i tolv timmar.
  3. Ta upp filéerna ur lagen och låt dem rinna av väl.
  4. Smält sockret till en karamell, rör ned 1 dl havtorn och rör ned ättika och socker.
  5. Mixa, sila och tillsätt grovt krossad kardemumma, lagerblad och kryddpeppar innan lagen kyls ned. Vänd ned den gravade strömmingen och toppa med resterande havtorn. Ställ kallt över natten.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept