Citrus- och saffransströmming

Du behöver

  • 600 g strömmingsfiléer
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit, 12%
  • 1 msk salt

Lag:

  • 0,5 dl aioli
  • 0,5 dl creme fraiche
  • 1 msk hackad schalottenlök
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 dl apelsinjuice
  • 1 nypa rivet citronrasp

Gör så här

  1. Dra av skinnet på strömmingsfiléerna.
  2. Blanda alla ingredienserna till lagen, lägg i strömmingen och låt den stå i tolv timmar.
  3. Ta upp filéerna ur lagen och låt dem rinna av väl.
  4. Fräs löken sakta i oljan, strö över saffran och slå på färskpressad apelsinjuice, låt puttra mer eller mindre torrt.
  5. Rör ned creme fraiche och låt svalna och rör ned aiolin, smaka av med salt och peppar.
  6. Vänd försiktigt ned strömmingen, ställ kallt och låt dra över natten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept