Chiliräkor

Risnudelsallad gröna grönsaker
Foto: TV4
Malin Söderström
Malin Söderström

Chiliräkor

11 ingredienser

Chiliräkor med smakrik kryddpasta och kinakål.

Receptet är beräknat för 4-6 personer.

Bengt Frithiofssons vintips
- Asahi Super Dry, art.nr 1556, 16.90 kr,
4 solar
- Cobra Lager, art.nr 1623, 13.90 kr,
3 solar
- Georg Breuer Riesling, art.nr 5899,
115 kr, 4 solar
- Kim Crawford Sauvignon, art.nr, 6349,**
129 kr**, 4 solar

Ingredienser

Kryddpasta

  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 0,5 msk ingefära, riven
  • 0,5 tsk vitlök, riven
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk plum-sås
  • 0,5 msk sesamolja
  • 500 g salladskål, skuren
  • 1 knippe färsk koriander
  • 300 g skalade räkor

Gör så här

  1. Blanda samman kryddorna till en pasta.
  2. Skär kålen grovt och skölj i kallt vatten.
  3. Låt rinna av väl, slunga gärna i salladsslunga.
  4. Massera in kryddpastan i kålen och blanda sist ned räkorna.
  5. Toppa med grovhackad koriander.