Ägg benedectine à la Malin Söderström

Från Nyhetsmorgon

Malin Söderström bjuder på sin egen variant av ägg benedictine.

8 april 2009

Du behöver

  • 500 g vit sparris
  • 4 st löskokta ägg
  • 1 dl god majonnäs
  • 1 dl matagningsyoghurt av medelhavstyp
  • 1 st citron, rivet skal och saft
  • salt
  • några droppar tabasco
  • 0,5 dl hackade örter, gärna ramslök
  • 5 skivor rökt skinka

Gör så här

  1. Skala sparrisen och lägg i kokande vatten smaksatt med salt och lite socker. Koka lätt, lyft upp med hålslev.
  2. Lägg ned äggen i sjudande vatten och låt sjuda 6 minuter. Spola i kallt vatten och skala.
  3. Rör samman majonnäs med yoghurt och smaksätt med rivet citronskal och saft, salt och tabasco.
  4. Strimla skinkan fint och stek knaprigt i en teflonpanna.
  5. Rör ihop såsen och örterna.
  6. Lägg upp sparrisen på serveringsfat och lägg äggen ovanpå. Skeda såsen och strö över skinkan på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept