Ägg benedectine à la Malin Söderström

Från Nyhetsmorgon

Malin Söderström bjuder på sin egen variant av ägg benedictine.

8 april 2009
Visa mer

Du behöver

  • 500 g vit sparris
  • 4 st löskokta ägg
  • 1 dl god majonnäs
  • 1 dl matagningsyoghurt av medelhavstyp
  • 1 st citron, rivet skal och saft
  • salt
  • några droppar tabasco
  • 0,5 dl hackade örter, gärna ramslök
  • 5 skivor rökt skinka

Gör så här

  1. Skala sparrisen och lägg i kokande vatten smaksatt med salt och lite socker. Koka lätt, lyft upp med hålslev.
  2. Lägg ned äggen i sjudande vatten och låt sjuda 6 minuter. Spola i kallt vatten och skala.
  3. Rör samman majonnäs med yoghurt och smaksätt med rivet citronskal och saft, salt och tabasco.
  4. Strimla skinkan fint och stek knaprigt i en teflonpanna.
  5. Rör ihop såsen och örterna.
  6. Lägg upp sparrisen på serveringsfat och lägg äggen ovanpå. Skeda såsen och strö över skinkan på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept