Frasig kycklingpaj

Malin Söderström

Frasig kycklingpaj

22 ingredienser

30 min

En snabblagad och annorlunda paj på filodeg med smarrig kycklingfyllning.

Ingredienser

portioner

Fyllning:

  • 10 g smör
  • 1 gul lök
  • 1 grillad kyckling
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1 dl färsk bladpersilja
  • 0,5 dl färsk koriander
  • 2 ägg
  • salt
  • sötmandel, rostad
  • 200 g sötmandel
  • 1 msk vatten
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1 msk honung
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm salt

"Pajen"

  • 8 ark feuille de brick (eller filodeg)
  • 2 msk smör
  • flingsalt

Paj:

  • 8 ark feuille de brick (eller filodeg)
  • 2 msk smör
  • flingsalt

Gör så här

  1. Rosta mandeln med vatten, kanel, honung och salt i ugnen på 175 grader i cirka 8 minuter.
  2. Grovhacka löken och låt steka tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt saffran och kanel. Plocka under tiden kycklingen, ben - och skinnfri. Vänd ned kycklingen och den rostade mandeln i lökhacket.
  3. Vänd ned persiljan och koriander, smaka av med salt och knäck ned äggen. Låt dem stelna lätt.
  4. Pensla arken med smält smör och fördela kycklingfyllningen. Vik samman till mindre paket eller lägg 4 ark i en större pajform. Lägg på fyllningen och täck toppen med 4 ark som penslas med smör emellan.
  5. Grädda i 200 grader i cirka 10 minuter.