Frasig kycklingpaj

30 min
4
30 min
4

Du behöver

Fyllning:

  • 10 g smör
  • 1 st gul lök
  • 1 st grillad kyckling
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 dl bladpersilja
  • 0,5 dl färsk koriander
  • 2 st ägg
  • salt
  • rostad mandel
  • 200 g mandel
  • 1 msk vatten
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 msk honung
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa salt
  • "Pajen"
  • 8 ark feulle de brick eller filodeg
  • 2 msk smör
  • flingsalt

Paj:

  • 8 ark feulle de brick eller filodeg
  • 2 msk smör
  • flingsalt

Gör så här

  1. Rosta mandeln med vatten, kanel, honung och salt i ugnen på 175 grader i cirka 8 minuter.
  2. Grovhacka löken och låt steka tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt saffran och kanel. Plocka under tiden kycklingen, ben - och skinnfri. Vänd ned kycklingen och den rostade mandeln i lökhacket.
  3. Vänd ned persiljan och koriander, smaka av med salt och knäck ned äggen. Låt dem stelna lätt.
  4. Pensla arken med smält smör och fördela kycklingfyllningen. Vik samman till mindre paket eller lägg 4 ark i en större pajform. Lägg på fyllningen och täck toppen med 4 ark som penslas med smör emellan.
  5. Grädda i 200 grader i cirka 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept