Picknickpaj med aubergine, mozzarella och tomat

4

Du behöver

  • 8 st kvisttomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • salt, peppar och timjan
  • 1 st aubergine
  • 2 st rostade paprikor
  • 500 g mozzarella
  • 1 kruka basilika
  • 4 ark vårrullsdeg
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Dela tomaterna på mitten, finhacka vitlök och strö över tomaterna. Salta, peppra och strö lite timjan över. Ställ i 120° ugn i 2 timmar.
  2. Skiva auberginen i centimetertjocka skivor och salta över. Låt auberginen stå i 30 minuter så att saltet drar ur den beska smaken som finns i den. Torka auberginen torr och stek i olja.
  3. Dela den rostade paprikan i mindre bitar. Skiva mozzarellan. Sätt ugnen på 200°.
  4. Pensla vårrullsarken med olivolja och fodra en stor form eller fyra mindre portionsformar med två lager vårrullsark. Varva i varje form aubergine, mozzarella, basilikablad, paprika osv, avsluta med tomat på toppen. Ställ in i ugnen och baka tills arken är gyllenbruna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept