Grönsaksfrittata

4

Du behöver

  • 12 st ägg + 4 msk vatten, salt och peppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 st zucchini
  • 5 st strimlade soltorkade tomater
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 1 st grovt hackad röd paprika
  • 1 st skivad gul lök
  • 40 g lätt rostade pinjenötter
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 påse spenat, 150 g
  • salt och peppar
  • grönsallad till servering

Gör så här

  1. Knäck äggen och vispa ihop lätt med vatten, salt och peppar. Hetta upp olja och smör i en stor panna.
  2. Skiva zucchinin och fräs med lök, vitlök, oliver, tomater och paprika i fettet. Lägg i pinjenötterna.
  3. Vänd ned spenaten, låt den endast slungas runt några varv. Salta och peppra.
  4. Slå försiktigt ned äggsmeten i pannan, rör med en gaffel i botten med cirklande rörelser tills det börjar stelna. Lägg på ett lock och dra av från värmen, låt äggen långsamt stelna.
  5. Stjälp upp på ett fat och servera med en grönsallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept