Malin Söderströms mintkyssar

Du behöver

  • 4 dl florsocker
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk ättikssprit
  • 10 droppar pepparmintsolja
  • 50 g mörk blockchoklad

Gör så här

  1. Blanda socker, vatten och ättikssprit i en tjockbottnad kastrull och koka massan i ung. 10 minuter till 115 grader. Om du inte använder termometer kan du göra trådprove: doppa två fingrar i kallt vatten, ta en droppe sockelag mellan fingrarna och för isär dem. Massan ska då tråda sig.
  2. Häll upp sockermassan i en oljad skål. Tillsätt pepparmintsoljan när massan svalnat men ännu inte kallnat. Arbeta med en gaffel tills pepparminten blivit väl inblandad. Sätt sedan skålen över en kastrull med kokhett vatten och rör tills det hela blir tjockt.
  3. Klicka upp massan på smörpapper och låt den stelna. Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn.
  4. Lägg därefter på en klick choklad på varje pepparmintspastill med hjälp av en tesked. När chokladen har stelnat, förvara pastillerna i en burk med smörpapper mellan varje lager.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept