Tomat- och fänkålsrisotto

4

Du behöver

  • 2 dl avorioris
  • 25 g smör
  • 0,5 st gul lök, finhackad
  • 0,5 st fänkål, finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl krossade tomater
  • salt, peppar eller tabasco
  • 100 g chèvreost
  • 1 st zucchini
  • 1 st röd paprika
  • 0,5 st aubergine
  • 1 st citron
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Svetta avorioriset i smör med lök, fänkål och vitlök tills riset har en tunn hinna av smör och löken börjar bli transparent. Koka under tiden upp buljong och tomater, slå lite i taget över riset. Låt vätskan absorberas, slå på lite till. Gör så ända till riset har en liten kärna kvar. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sätt en grillpanna eller en stekpanna på högsta effekt. Dela zucchinin på längden och skiva i centimetertjocka lätt diagonala skivor. Dela paprikan på mitten, skrapa ur kärnhus och kärnor.
  3. Skiva auberginen i 1 1/2 centimetertjocka skivor, strö salt över och låt saltet dra ur vätska.
  4. Gnid in zucchini och paprika med lite olja, grilla fina mönster i pannan.
  5. Blanda under tiden samman citronsaft, olivolja, salt och peppar från kvarnen.
  6. Vänd grönsakerna och låt dem få färg även på andra sidan, lägg ned dem direkt i marinaden.
  7. Torka auberginskivorna torra med papper, gnid in i olja och grilla, lägg ned i marinaden.
  8. Skala osten med en liten kniv och smula ned den i riso
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept