Couscous-pilau

4

Du behöver

  • 2 dl couscous
  • 3 dl kraftig grönsaksbuljong
  • 1 st rökt chili
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 0,5 st riven citron och saft
  • 1 msk olja
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 1 blad savoykål eller mangold, strimlad
  • 2 st sticklökar
  • 0,5 st röd paprika skuren i strimlor
  • 1 bukett blomkål, delad i mindre buketter
  • 50 g sockerärter
  • 0,5 dl blötlagda russin (russin + vatten)
  • 1 kvist koriander

Gör så här

  1. Beredning: Rosta couscousen gyllengul i en torr, het stekpanna. Koka upp buljongen med chili och vitlök. Lyft upp chilin. Slå den kokande buljongen, citronsaft och -skal över couscousen.
  2. Hetta upp oljan i en tjockbottnad wokpanna eller stor stekpanna. Fräs spiskummin och blanda ner kål, lök, paprika, blomkål och sockerärtor. Låt det fräsa några minuter. Blanda ner couscous och russin i grönsakerna. Rör om och låt allt bli varmt. Hacka koriandern och strö över couscous-pilauen.
  3. Servera med en god tomatsås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept