Lasagne med tomat och fetaost

6

Du behöver

  • 2 burkar hela tomater
  • 2 st blekselleristånd
  • 2 st små morötter
  • 1 st späd palsternacka
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor (finhackade)
  • 1 st peperoncini alt annan chilifrukt
  • 0,5 dl svarta oliver
  • 1 dl fetaost
  • 1 dl färskost
  • 6 st lasagneplattor
  • salt och socker
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Häll tomaterna i en tjockbottnad kastrull.
  2. Skala, skölj och skär alla grönsaker i cm-stora tärningar.
  3. Lägg vitlöken och grönsakerna i kastrullen med tomaterna och smula chilin över. Lägg på ett lock och låt såsen sakta puttra. Smaka av med salt och en nypa socker, rör ned oliver och grovt rivna basilikablad.
  4. Fetafärskost:
  5. Mixa eller mosa samman fetaost och färskost.
  6. Lägg ett tunt lager tomatsås i en smord ugnsfast form, lägg lasagneplattor över och bred ett tunt lager fetafärskost över. Nytt lager tomatsås, lasagneplattor, färskost osv. Avsluta med fetafärskost på toppen.Baka i 200° i 20-30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept