Pollo di negra surprise

4

Du behöver

  • 1 st kyckling
  • 1 msk eau de vie
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk gurkmeja
  • 0,5 dl färska örter, grovhackade (koriander, mejram, timjan och basilika)
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör + olivolja att steka i
  • 2 dl black rice
  • 2 st tomater
  • 25 g parmesanost, hyvlad
  • 4 st körsbär
  • 20 g mandelmassa

Calvadossås:

  • 3 dl god och kraftig kycklingbuljong
  • 0,5 dl calvados
  • 1 dl färska örter, finhackade (se ovan)
  • 3 msk matlagningsyoghurt
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Bena ur kycklingen men håll skinnet helt. Dela den längs med ryggbenet. Gör en marinad av eau de vie, olivolja, gurkmeja och örter. Salta och peppra kycklingen, lägg på marinaden, rulla ihop och bind om. Stek i smör och olivolja.
  2. Koka riset enl anvisning på förpackningen. Klyfta och kärna ur tomaterna. Blanda ner tomatköttet och parmesanosten i riset. Smaka av med salt och peppar.
  3. Kärna ur körsbären och forma mandelmassan till 4 kulor.
  4. Calvadossås: Koka upp kycklingbuljongen. Blanda i calvados, örter och yoghurt. Mixa till en sås och smaka av med salt och peppar.
  5. Vid uppläggningen, lägg en bädd av risblandningen på varje tallrik. Kolla att kycklingen är genomstekt, ta bort snöret, skär i mindre bitar och lägg upp på riset. Ringla calvadossåsen runt och dekorera med t ex en rosmarinkvist och några gräslöksstrån.
  6. Tryck med hjälp av mandelmassan fast ett körsbär på tallrikskanten att njuta av efter maten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept