Kycklinggryta med linser och enrisrökt skinka

4

Du behöver

  • 2 pkt urbenade kycklinglårstekar
  • 100 g rökt skinka
  • 100 g små lökar
  • 2 dl svarta linser, sköljda
  • 3 dl hönsbuljong
  • 4 dl rödvin
  • mjöl till panering
  • matolja till stekning
  • 2 msk hackad persilja ev
  • nudlar

Gör så här

  1. Mjöla kycklingbitarna och bryn i en stekgryta. Lägg ned skinkan och löken så att det får en vacker färg. Slå på buljong och rödvin, lägg i linser. Låt bräsera i 10 minuter.
  2. Plocka upp kycklingen och låt vätskan reducera till hälften. Lägg tillbaka kycklingen och smaka av med salt och peppar.
  3. Servera med nudlar och persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept