Kyckling i rosmarinbuljong

2

Du behöver

  • 0,5 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 4 st potatisar
  • 6 dl kycklingbuljong
  • 1 kvist rosmarin
  • 3 st späda morötter
  • 4 st skållade tomater
  • 2 st kycklingbröst
  • 0,25 st litet blomkålshuvud
  • 1 st liten gulbeta
  • 80 g haricots verts
  • 3 msk färskost eller kesella
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Skiva lök och vitlök, svetta i olja. Lägg ned potatisen, skuren i klyftor. Slå på kycklingbuljong och lägg ned rosmarin, låt puttra lite innan morötterna läggs ned.
  2. Skär kycklingbrösten i långa remsor och lägg ned i buljongen tillsammans med resterande grönsaker.
  3. Rör samman färskost/kesella med salt, peppar och lite olivolja.
  4. Servera i djup tallrik med en klick färskost på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept