Kalkon med tonfisksås ungsbakad potatis

2

Du behöver

  • 2 skivor kalkon à 150 g
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 1 st liten morot
  • 1 st liten lök
  • 0,5 burk tonfisk i vatten
  • 2 tsk kapris
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 knippa finhackad bladpersilja
  • salt och peppar
  • 0,5 st pressad citron
  • 300 g potatis
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela potatisarna på mitten, salta och peppra och ringla olja över. Om man har lite färsk rosmarin hemma så är det gott att strö över också. Ställ in potatisarna 20 min i ugnen.
  2. Koka upp buljongen med morot och lök, lägg ned kalkonen och lägg på ett lock. Låt det småputtra i ca 10 minuter.
  3. Blanda under tiden samman kapris, tonfisk, olja och persilja med hjälp av en mixer eller för hand. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  4. Tag upp kalkonen. Mixa med stavmixer ned tonfiskblandningen i buljongen, smaka av och ringla det hela över kalkonen. Garnera med kapris och persilja och servera med de ugnsbakade potatisarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept