Kalkon med tonfisksås och ugnsbakad potatis

2

Du behöver

  • 2 skivor kalkon, 300 g
  • 3 dl kycklingbuljong + liten morot och lök i buljongen
  • 0,5 burk tonfisk i vatten
  • 2 tsk kapris
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 knippa finhackad bladpersilja
  • salt och peppar
  • 0,5 st pressad citron
  • 300 g potatis
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela potatisarna i mitten, salta, peppra och ringla olja över. Ställ in i ugnen i 20 minuter.
  2. Koka upp buljongen med morot och lök, lägg ned kalkonen och lägg på ett lock, låt småputtra i ca 10 min. Blanda under tiden samman kapris, tonfisk, olja och persilja med hjälp av en mixer eller för hand. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  3. Tag upp kalkonen och håll varm under plastfilm. Koka samman buljongen till hälften, rör ned tonfiskblandningen, smaka av och ringla blandningen över kalkonen. Garnera med kapris och persilja och servera med potatisen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept